De RENY RETRO
met een nominaal vermogen van 7 kW is ontworpen voor het verwarmen van gesloten ruimten door middel van convectie- en stralingswarmte. Tijdens de ontwikkeling van de Retro serie is gebruik gemaakt van zeer hoogwaardige materialen. Het resultaat is een solide en functionele constructie gepresenteerd in een sublieme afwerking. Het is daarom niet voor niets, dat RENY maar liefst vijf jaar garantie op haar producten verleent. Eenvoud, degelijkheid en het sprekende design vormen de basis van het puur genieten van een behaaglijk sfeervol houtvuur.

De zeer robuuste constructie
van de kachel is opgebouwd uit speciaalstaal. RENY is uniek in de toepassing van ketelstaal en zo haar tijd ver vooruit. Dit materiaal, dat hoofdzakelijk in de zware industrie wordt toegepast, voldoet aan alle eisen die in de toekomst aan een houtkachel gesteld zullen worden. Om een extreem zuinige en zuivere verbranding te realiseren, is de binnenkant van de brandkamer bekleed met vermiculietpanelen en voorzien van een extra dik stalen bodemrooster. De rookgasafvoer heeft een diameter van Ø 150mm. De kachel kan zowel met een boven- als een achteraansluiting uitgerust worden. De deur is eenvoudig te bedienen met een roestvast stalen klink, die zó is ontworpen, dat deze de hitte van de kachel nagenoeg niet absorbeert. Verder is het gehele verbrandingsproces met één enkele knop te bedienen. Dit alles zorgt voor een optimaal bedieningsgemak. Het lakwerk van de kachel is hittebestendig (kleur: antraciet, kleurcode 930). De kachel is met de modernste technieken volledig in eigen fabrieken vervaardigd. Een team van vakmensen heeft met de grootst mogelijke zorg de kachel geconstrueerd, geproduceerd en gecontroleerd. Dit staat garant voor een echt Nederlands product, met de hoge kwaliteit die u van RENY mag verwachten.

Het Schoon Glas Injectie systeem (SGI-systeem)
werd door RENY als eerste fabrikant geïntroduceerd. De kachel is zo ontworpen dat er een luchtstroom vlak langs de ruit wordt gecreëerd. Zo ontstaat daar een optimale verbranding, waardoor de ruit niet wordt beroet maar uitzonderlijk schoon blijft en u maximaal kunt blijven genieten van het sfeervolle vlammenspel.

De warmteoverdracht
van de kachel bestaat uit convectie- en stralingswarmte. De convectiewarmte ontstaat door koude omgevingslucht die via de houtopslag aan de voorkant van de kachel in het dubbelwandige circuit tussen de buitenmantel en de brandkamer stroomt. Deze lucht wordt tijdens het passeren van de brandkamer opgewarmd. De opgewarmde lucht wordt via de convectieopeningen boven in de kachel afgegeven aan de omgeving. De stralingswarmte wordt verspreid via het verwarmde glasoppervlak en de optioneel aanwezige speksteenbekleding.

Met het oog op het milieu
is verwarmen met hout een bewuste, goede keuze. Als hout op een correcte,optimale wijze wordt verbrand, belast dit de natuur niet meer dan wanneer een boom op een natuurlijke wijze zou afsterven. Tijdens de verbranding van hout komt dezelfde hoeveelheid CO₂ vrij die het als boom uit de lucht heeft gehaald, een kringloop in evenwicht met de natuur en dus niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Het RENY verbrandingssysteem streeft met een primaire, secundaire en tertiaire beluchting naar een optimale verbranding. De speciaal ontwikkelde brandkamer voldoet aan de strengste, Europese norm voor houtkachels. Dit betekent rendementsklasse A en CO-emissie klasse 1.

Technische gegevens Retro
Constructie:     Ketelstaal
Interieur:     Vermiculiet panelen
Beslag:     Roestvast staal geglaspareld
Kleur:     Antraciet
Vermogen:     7 kW
Rendement:     78,5%
CO-uitstoot:      0,10 vol%
Fijnstof emissie:     74 mg/m03
Rookgasafvoer:     Ø 150mm*
Gewicht:     110 kg
Certificering:     CE
NEN-EN 13229:2001
NEN-EN 13229-A2:2004

* Voor de rookgasafvoer is zowel een boven- als een achteraansluiting aanwezig.